« آموزه مقاله نویسی ضمن درس فروردین 1403تقدیری که در هفته پژوهش 1402 صورت نگرفت و ماند برای بهمن همان سال »

مشارکت با دانشگاه ارومیه در برگزاری کرسی آزاد اندیشی اسفند 1402

نوشته شده توسطچناخچي 20ام فروردین, 1403

#آذربایجان_غربی
#آذربایجان_غربی_حوزه_علمیه_تخصصی_ریحانه_الرسول_سلام_الله_علیها_ارومیه
#مشارکت_در_برگزاری_کرسی_آزد_اندیشی_با_دانشگاه_ارومیه

موضوع کرسی آزاد اندیشی: انتخابات، تکرار یا تغییر
زمان: 1402/12/07
اعضای موافق و مخالف: اساتید حوزه و دانشگاه
اساتید داور: سرکار خانم جهانی مدیر حوزه علمیه تخصصی ریحانه الرسول سلام الله علیها ارومیه و سرکار خانم مجردعضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه و دبیر هم اندیشی بانوان

چکیده نظرات اعضای مخالف:
از جمله شبهاتی که در زمینه عدم شرکت در انتخابات از طرف جوانان و برخی مردم مطرح شده از این قرار است:
چرا باید رای بدهیم؟ جوانان کشورهای دیگر، شاد هستند و ما شاد نیستیم و آزادی بیان و آزادی در پوشش نداریم و چرا باید رای بدهیم؟ موقع انتخابات به یاد جوانان افتادید چون به رای ما نیاز دارید، بعد از انتخابات ما را فراموش خواهید کرد و فقط وعده می دهید و عمل نمی کنید، چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟ ما امکانات رفاهی و تفریحی نداریم، تغدیه و امکانات خوابگاهی ما کم است، امکانات آزمایشگاهی ما کم است، چرا رای بدهیم؟ ملاک های تائید صلاحیت و رد صلاحیت را قبول نداریم، معیار و ملاک تائید و رد از طرف شورای نگهبان چیست؟ عملکرد ضعیف دوره های قبلی مجلس و وعده های عمل نشده باعث شده در انتخابات شرکت نکنیم. دهه شصتی هستیم و هنوز شغلی نداریم و ازدواج نکرده ایم، چرا با وجود تحصیلات عالی باید بیکار باشیم؟ چرا رای بدهیم؟ سوء استفاده ایی که نمایندگان مجالس قبلی از حق خود کرده و اختلاس هایی که در سیستم های دولتی است. فرزندان برخی مسئولین در کشورهای اروپای تحصیل می کنند ولی فرزندان ما این امکانات را ندارند. عدم همسو بودن وظایف نماینگان با تبلیغات و جلسات تبلیغی آنان از شبهاتی است که مطرح شده.
مردم از عملکرد نمایندگان خود اطلاعی ندارند و این به خاطر این مسئله است که در کشور ما ساز و کار و قانونی وجود ندارد که نمایندگان مجلس را ملزم کند تا حداقل گزارش فصلی از عملکرد خود به مردم بدهند و ما برخی مواقع شاهد عملکرد ضعیف نمایندگان هستیم؛ به طور مثال در بحث صیانت از فضای مجازی که رهبر انقلاب بر این موضوع تاکید داشتند، برخی نمایندگان مجلس کوتاهی کردند، و این موجب دلسردی ما شده و فکر می کنیم انتخابات یک چرخه تکراری هست، چرا باید رای بدهیم؟
چکیده نظرات اعضای موافق:
برداشت مردم ما از نماینده مجلس این است که کار اجرایی کند در حالی که نماینده، وکیل مردم است و باید قانون وضع کند و اگر وعده ای هم می دهد باید پشت پرده با زد و بند هایی که با افراد مختلف دارد، وعده های خود را عملی کند. سوء استفاده از احساس نیاز مردم یک شهر و منطقه، ضعف نماینده را نشان می دهد. مهم ترین مسئولیت نخبگان این است که مردم را نسبت به شرکت در انتخابات، حساس کنند و نسبت به تغییر سرنوشت خود مسئول بار آورند. اگر ما گله مند هستیم، افرادی را انتخاب کنیم که به مبانی معتقد هستند و افرادی را که سابقه خوبی ندارند انتخاب مجدد نکنیم. وظایف نماینده باید مشخص شده و نقش نماینده به وضوح بیان شود. کشور ما قوانین خوبی دارد ولی ما در اجرای قانون، ضعف داریم اگر نظارت مجلس بر اجرای قوانین، دقیق باشد وضعیت بهتر می شود. در مجالس قبلی، شفافیت آراء وجود نداشت ولی اخیرا مطرح شده و درصد حضور و غیاب و مشارکت نمایندگان در سامانه های خاص مشخص می شود. باید جوانان را نسبت به اقتدار ملی حساس کنیم و تبیین کنیم عدم مشارکت ما در انتخابات به اقتدار ملی آسیب می رساند. افتخارات و رتبه های برتر بین المللی کشورمان را برای جوانان، مطرح کنیم تا برای شرکت در انتخابات ترغیب شوند. برخی از نمایندگان، نزدیک به 60 و 80 درصد از جلسات مجلس را غایب هستند، از چنین نماینده ای چه انتظاری دارید؟ هدف ما رسیدن به جامعه آرمانی است که یکی از آرمان ها از بین بردن اژدهای هفت سر فساد است ولی باید توجه داشته باشیم که رای ندادن ما منجر به چه چیزی می شود؟ وقتی دشمنان به این اندازه از رای ندادن حمایت می کنند پس این نشان تاثیر مشارکت حداکثری ما است. در مورد ملاک صلاحیت نمایندگان، باید اشاره کنیم که شورای نگهبان تا حدی اختیارات دارد، افرادی که صلاحیت های کلی و نسبی را دارند و معاند نیستند مورد تائید شوران نگهبان واقع می شوند. اینکه می گویند چرا موقع انتخابات به یاد جوانان می افتید؟ چون جوانان هستند که برای بهبود شرایط زندگیشان نیاز به تغییر و تصویب قوانین جدید دارند.
چکیده نظرات اساتید داور:
هر چه مشارکت در انتخابات، بیشتر شود امنیت کشور بیشتر می شود. حضور و شرکت در انتخابات، واجب عینی است. دشمن تلاش می کند تا انتخابات را تحریم کنند، پایین بودن مشارکت نشانه فاصله مردم از حکومت است و این فرصتی برای ناامن کردن کشور توسط دشمنان است.
در حال حاضر امنیت کشور، حق رای مخصوصا برای زنان در کشور، راه برون رفت از مشکلات اقتصادی، اشتغال و ازدواج جوانان و پیشرفت کشور وابسته به حضور حداکثری در انتخابات است.

17125718875.jpg

171257188610.jpg

1712571885_.jpg


فرم در حال بارگذاری ...