« طلاب خیّر کتاب | سلام بر کتابداران » |
شبکه های اجتماعی به جای کتاب
نوشته شده توسطچناخچي 28ام آبان, 1397به حول و قوه الهی، به مناسبت #هفته کتاب و کتابخوانی برگزاری کرسی آزاد اندیشی«حضور طلاب در شبکه های اجتماعی، ضرورت ها و آسیب ها»
تاریخ: 97/8/27
استاد داور: حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای امامی
اعضای موافق و مخالف و منتقدین: طلاب حوزه علمیه ریحانه الرسول علیها السلام ارومیه
در این کرسی که به منظور تاکید بر این نکته که امروزه شبکه های اجتماعی جای کتاب را گرفته و متاسفانه برای اغلب افراد منبع مطاللعاتی شده اند، برگزار گردید، در ابتدا طراح بحث مقدمه ای در رابطه با شبکه های اجتماعی و عضویت نسل جوان امروزی دراین نوع فضا اشاره کردند.
خلاصه ای از مطالب ارائه شده توسط اعضای موافق: فضای مجازی محیطی است که ما بخواهیم یا نخواهیم به گونه ای وارد زندگی ما شده است، حضور طلاب در شبکه های اجتماعی ضرورت دارد ولی این ضرورت، شرایطی را می طلبد از جمله شرایط اینکه، طلاب باید آگاهی، مبانی معرفتی و بینش لازم جهت تبلیغ اسلام و پاسخ به شبهات را داشته باشند و از طرفی اگر طلاب به عنوان هدایت گران جامعه، این فضا را خالی کنند، افراد سودجو از این فضا سوء استفاده خواهند کرد.
خلاصه ای از مطالب ارائه شده توسط اعضای مخالف: حضور طلاب در شبکه های اجتماعی خارجی خطراتی به دنبال دارد بنابر این بهتر است که از شبکه های اجتماعی داخلی استفاده شود، طلاب باید پس از گذراندن مراحلی از تحصیل و بعد از بدست آوردن آگاهی های لازم وارد این فضا شوند، متاسفانه برخی طلاب با قرار دادن عکس هایی از خود که منجر به شناخته شدن می گردد ولو عکس های باحجاب، و یا به بهانه مباحثه درسی و یا بحث در مورد مسائل اعتقادی با افراد نامحرم گفتگو می کنند، همچنین این شبکه ها از لحاظ سیاسی و اجتماعی هم آسیب هایی دارند.
خلاصه ای از مباحث استاد محترم داور: در چند صد سال اخیر در آمریکا دانشگاه هایی برای تربیت کشیش رسانه ای تاسیس شده اند که مباحثی از قبیل مخاطب شناسی و فن بیان به آنها آموخته می شود که در عرصه رسانه فعالیت کنند. کتاب، هزاران برابر مفید تر از فضای مجازی است، ولی امروز باید به شیوه ای که دشمن وارد شده، وارد شد و با ابزار هایی که او با آن به میدان آمده، مقابله به مثل کرد و به میدان آمد. ابزار دشمن امروز، رسانه و همین شبکه های اجتماعی است. حضور طلاب در این فضا ضرورت دارد به شرطی که نسبت به خود فضای مجازی علم داشته باشند و برای پاسخ به شبهات از مهارت ها و مبانی شناختی لازم برخوردار باشند. شرط دوم به صورت تیمی حرکت کردن است که طلاب در این فضا به صورت گروهی کار کنند و راه های تاثیرگذاری در فضای مجازی را آموخته و به کار گیرند. آخرین توصیه ای که استاد محترم به طلاب فرمودند این بود که چون شبکه های اجتماعی خارجی امکان دسترسی به اطلاعات کاربران را دارند، بنابراین طلاب با خط خاص و موبایل خاصی با شبکه های اجتماعی در ارتباط باشند.
فرم در حال بارگذاری ...